Ratatouille z Kambodży czyli Samlor Kako Ratatouille z Kambodży, prawda, że brzmi dość dziwnie. Dla wyjaśnienia czym jest ratatouille, które powstało we Francji w Prowansji. Danie na bazie bakłażana z wieloma innymi warzywami. Oczywiście nie tylko Francuzi mają swoją wersję, którą jest, dość mocno przyprawiano ziołami. Węgrzy natomiast mają swoje Lescó, w którym jest papryka, cebul, pomidory i kiełbaski. W Maroku znajdziesz Tagine doprawione kminem. Ja widzisz ratatouille to danie międzynarodowe... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...