Ratatouille po kambodżańsku

Ratatouille po kambodżańsku

Ratatouille po kambodżańsku

Ratatouille z Kambodży czyli Samlor Kako Ratatouille z Kambodży, prawda, że brzmi dość dziwnie. Dla wyjaśnienia czym jest ratatouille, które powstało we Francji w Prowansji. Danie na bazie bakłażana z wieloma innymi warzywami. Oczywiście nie tylko Francuzi mają swoją wersję, którą jest, dość mocno przyprawiano ziołami. Węgrzy natomiast mają swoje Lescó, w którym jest papryka, cebul, pomidory i kiełbaski.  W Maroku znajdziesz Tagine doprawione kminem. Ja widzisz ratatouille to danie międzynarodowe... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.