Przepis na : kolacja
W poszukiwaniu zapachów i smaków uczę sie jak kombinować tak, aby ze składników, które są dostępne w kuchni wykreować coś nowego. Kombinowanie i łączenie składników odbywa się u mnie w głowie, a w rzeczywistości doprawiam danie tak, aby w danej chwili uzyskać w miarę idealny, jak dla mnie, smak potrawy. Idealny, to słowo jakże subiektywne. Ale im bardziej dojrzewamy, aby czegoś dokonać, coś wykreować, słowo to nabiera nowego znaczenia. Dążenie do ideału - to kwestia odwagi. Im więcej w nas odwagi, a zaraze... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...