Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym

Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym

Gołąbki z kalarepką w sosie borowikowym

Przepis na : obiad

Przepyszne gołąbki inne niż tradycyjne o pysznym farszu i bajecznym sosie Składniki - 1 duża kapusta - 3 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli farsz: - 1 kalarepka ok 0,5 kg - 1 papryka - 2 ogórki kiszone - 3 torebki ryżu brązowego - 1 kg mięsa mielonego z łopatki - 1 por - 1 cebula -1/2 łyżeczki kuminu - 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/2 łyżeczki papryki słodkiej - 1 łyżka majeranku - kilka ziaren kolendry - pieprz ziołowy - 2 kostki mięsne - sól pieprz czarny - olej - 1/4 kostki margaryny sos: - 2 łyżki masła - 2 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mielone, mięso, ryż, ogórki, papryka, sosy, gołąbki, por , cebula, jogurt, przepisy na święta, mięso mielone, ogórki kiszone, obiad, sos do mielonego , sos mięsny, mięso duszone, sos ziołowy, sos do ryżu, kapusta kiszona, mięsa pieczone, pieczeń z mielonego, pieczeń z mięsa mielonego, papryka faszerowana, mięso na obiad

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.