Przyznam szczerze, że cukinia nie jest jednym z moich ulubionych warzyw. Zjeść zjem, ale z zachwytu umierać raczej nie będę. Dlatego często gdy wykorzystuję cukinię staram się stosować ją tylko jako dodatek lub po prostu jeden z wielu składników. Wiele dań z cukinią jest pysznych i je uwielbiam, więc mimo wszystko cukinię bez obaw w kuchni wykorzystuję - w końcu samego ząbku czosnku raczej też nikt nie zje, a jako przyprawę wiele osób uwielbia (w tym ja 😉). Dlatego dziś pokażę Wam przepis na zupę curry (zn... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...