Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

Risotto z grzybami

Składniki (na 1 porcję) - 10 g grzybów suszonych, - cebula (ok. 70 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - 75 g ryżu arborio, - 25 ml białego wina, - bulion warzywny np. z domowej kostki rosołowej (ok. 200-250 ml), - 2 łyżki natki pietruszki (ok. 8 g), - 2 łyżki tartego parmezanu (ok. 16 g), - przyprawy: sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Suszone grzyby przepłukujemy na sitku i zalewamy ok. 100 ml wody (najlepiej na całą noc). 2. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na łyżeczce masła. 3. Do cebuli dodajemy ryż, pokrojon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.