jesieni. Takie śniadanie chodziło za mną bardzo długo i czekało tylko na wolny poranek... oto jest - ciepłe, aromatyczne i dietetyczne! Ciasto marchewkowe z kubeczka bez grama mąki :) Składniki: 1 marchewka starta na tarce o małych oczkach 1 jajko 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie miód, stewia, ksylitol, syrop
Chocolate Muffin Blogoleju kokosowego. Podajemy z łyżeczką jogurtu i kawałkiem gałązki tymianku w towarzystwie np. nasion granatu. Smacznego! Składniki na surówkę z kalarepki: - 700-800g kapusty - 500g kalarepy - 200g marchewki - 2 łyżki majonezu (np. wegańskiego) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (np. sojowego) - 3/4 łyżeczki ksylitolu - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Kalarepę i marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych
Be Fit Be StrongWasze brzuszki i kubeczki smakowe będą zachwycone! Składniki na 3-4 porcje: - 500 ml wody - 200-300g kurek (im więcej ich dodacie, tym bardziej będą wyczuwalne) - 2 marchewki - seler - pietruszka - cebula - 2 łyżki oleju kokosowego/rzepakowego - 4 ziarna ziela angielskiego - 2 listki laurowe - pół pęczka koperku Cebulę kroimy w kostkę. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w grube plastry
Be Fit Be Strongkrem. 3/4 średniej dyni ( obranej i oczyszczonej z pestek ) 1 litr bulionu ( może być z kurczaka a może być vege) kilka łyżek masła jogurt naturalny 3-4 marchewki 1 pietruszka 2 ziemniaki 2 duże cebule 4 ząbki czosnku 1/2 świeżo startej gałki muszkatołowej szczypta kurkumy 1 płaska łyżeczka curry 1 łyżeczka startego korzenia imbiru sól pieprz Dynię
Jemy Pijemyświadectwo mojego ich uwielbienia. Dziś toja przygotowałam dla kogoś gołąbki w nieco innym wydaniu. Wegetariańskie i w formie lasagne :) Do woreczka ugotowanego ryżu dodałam jeszcze: 2 cebule 2 średnie marchewki 1 miseczkę ugotowanych suszonych grzybów 2 ząbki czosnku mały pęczek zioła o nazwie magi ( wyglądem przypomina rozmaryn) szczypta soli 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki świeżo mielony kolorowy pieprz
Jemy Pijemygorczycy Składniki zalewy: 2 szklanki wody 1/4 szklanki octu 2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki chilli 1/4 szklanki cukru 1 liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego 1 cebula 1 marchewka 2 papryki czerwone Cebulę pokroić w plastry, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a paprykę pokroić w grubszą kostkę. Zagotować wodę z octem, cukrem, zielem angielskim, liściem laurowym, solą
My simple kitchenwersję. Przepis znalazłam kiedyś w jakieś gazecie, po której został mi tylko skrawek ze wspomnianą recepturą. Porcja na 4 osoby Składniki: 65 dag dyni 2 cebule 4 średnie marchewki sól, pieprz, po 1/4 łyżeczki : chilli, gałki muszkatałowej i curry jogurt naturalny lub śmietana pestki dyni 1 l bulionu warzywnego Warzywa obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę podsmażyć
My simple kitchendodatkiem buraka niedawno dołączył do grona moich ulubionych. Z dodatkiem polskich jesiennych owoców smakuje wyśmienicie :) No i ten piękny kolor! Skusicie się?;) Składniki: 3 średnie buraki 2 duże marchewki 1 jabłko 1 soczysta gruszka sok z cytryny Warzywa i owoce obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Przepuszczamy przez sokowirówkę. Na końcu dodajemy sok z cytryny w takiej ilości, aby wyostrzyć smak
My simple kitchenracji tego,że nasza impreza Halloweenowa już za kilka dyni,przedstawiam wam kolejną propozycję. Składniki: 3 szklanki tartej marchewki 1/2 szklanki tartej dyni 1 łyżeczka sody 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki cynamon ( Kamis) cukier wanilinowy szczypta soli zielony lukier Dr Oetker Dynia zrobiona z masy cukrowej (własnymi łapkami) Sposób przygotowania: Startą marchew połącz
Wielki apetyttych składników robimy zaczyn, najlepiej jeśli wszystkie składniki mają temp. pokojową, albo mieszaninę podgrzewamy do 37 stopni. Dalej: - 80g mąki graham typ 2000 - 560g mąki pszennej - 1 starta marchewka - 2 łyżki ziaren słonecznika - 2 łyżki ziaren siemienia lnianego - 2 łyżki płatków owsianych - 10g soli - 20g oleju rzepakowego Wszystko kolejno umieszczamy w misie i wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy bułeczki
MamaOskarkaprzyszliśmy strasznie głodni po spacerze. Trzeba coś wykombinować na szybko :) Zrodził mi się w głowie pomysł na kotleciki z marchewki i szpinaku. Potrzebujemy: 1 marchew startą na małych oczkach tarki 2 brykiety szpinaku mrożonego (jjeśli nie jest rozdrobniony, po rozmarznięciu należy go przesiekać) 2 łyżki Bielucha lub innego serka naturalnego 2 łyżeczki mąki żytniej 4 łyżeczki mąki pszennej 1 jajko
MamaOskarkaSKŁAD - 1 kg Ziemniaków w Mundurkach 500 g Piersi z Kurczaka 300 g Marchewki 200 Pietruszki 100 g Pora - Wartości odżywcze całego dania - Kalorie 1546 Węglowodany 237 g Białko 135,5 g Tłuszcze
Sylwetka Od Kuchnidzięki aromatycznym przyprawom, które również zbawiennie wpływaja na nasz metabolizm. Robimy ją conajmniej raz w tygodniu, jest pyszna :) Składniki: 60 g kaszy jaglanej 1/2 dużego selera 5 średnich marchewek 1 korzeń pietruszki Curry Kurkuma Pieprz Sól himalajska lub morska Przygotowanie: Przygotować wszystkie składniki. Warzywa obrać i umyć. Warzywa zetrzeć na tarce lub w maszynie wielofunkcyjnej. Kaszę jaglaną wypłukać
Czarnawisienkakolejną propozycję obiadową. Tym razem zrobiłam małe pulpeciki mielone w sosie pomidorowym z dużą ilością warzyw. Przygotowałam do nich ryż z dodatkiem marchewki i groszku firmy Sys, który idealnie wpasował się do mojego dzisiejszego dania. Taki obiad smakuje super, jest zdrowy i kolorowy. Post Pulpety w warzywnym sosie pojawił się poraz pierwszy
Marta Gotujeobok kokosowych :) Składniki: 2 łyżki mąki pełnoziarnistej 1 jajko 1 łyżka jogurtu naturalnego szczypta cynamonu szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka skórki otartej ze sparzonej pomarańczy pół marchewki startej na drobnych oczkach 1 łyżeczka miodu Rozgrzewany patelnię*. W misce umieszczamy wszystkie składniki i łyżką dokładnie mieszamy. Nakładamy małe porcje i smażymy równomiernie z każdej strony
Chocolate Muffin Blog