Tajska zupa TOM YUM

Tajska zupa TOM YUM

Tajska zupa TOM YUM

SKŁADNIKI: 1 l wody 2 saszetki pasty do zupy tom yum 1 łyżka sosu sojowo- grzybowego TAO TAO 500 g mieszanki owoców morza (swoją kupiłam we Wrocławiu w Magnolii "Kuchnie Świata" 1 kg za 33 zł) 3 marchewki (pokroić w słupki) 1 kawałek selera (1/6 selera w całości) 1 korzeń pietruszki (w całości) natka pietruszki (posiekać) 3 ząbki czosnku (posiekać) 6 listków kapusty pekińskiej (pokroić w paseczki) 8 dużych pieczarek (w plasterki) 4 ziarenka pieprzu syczuańskiego 3 liście laurowe PRZYGOTOWANIE: Warzywa umyć i obrać. Pok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ClauditteMissCooking

Autor

Klaudia Leszczyńska-WachnikKlaudia Leszczyńska-Wachnik

Absolwentka Turystyki i Rekreacji. Z wykształcenia Manager Turystyki Międzynarodowej. Prywatnie mamusia Gabriela. Syn mój może i posiada anielskie imię natomiast temperament to dziecko ma iście szatański. Kuchnia to miejsce gdzie rozwijam swoje pasje. Coraz częściej do nauki gotowania zachęcam syna. Mój syn prawdopodobnie będzie miał najpiękniejsze kanapki w szkole !!!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tajska zupa, zupa, owoce morza, seler, marchewka, pasta, kapustą, sosy, pasty, pieczarki, makarony, makaron, kapusta pekińska, dania mięsne, zupa grzybowa, dania z makaronem, sos mięsny, zupa z selera, kuchnia tajska, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, sos do makaronu

Inne przepisy z ClauditteMissCooking

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.