Przepis na : obiad
Kruchy, dobrze nadziany schabik to to czego nam potrzeba. A jeżeli jeszcze pojawi się w towarzystwie aromatycznego sosu - takim daniom mówimy stanowcze tak! Składniki: - 4 plastry schabu - 150 g sera srebrzystego lazur - 2 duże cebule - duża czerwona papryka - marchewka - 4 ząbki czosnku - zioła prowansalskie - sól morska, pieprz Schab rozbijamy, ale tak, żeby nie powstały dziury. każdy plaster z jednej strony nacieramy posiekanym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Drugą stronę tylko s... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...