rosół z gęsi z pierogami z gęsi

rosół z gęsi z pierogami z gęsi

rosół z gęsi z pierogami z gęsi

rosół: korpus z gęsi, włoszczyzna, sól, 2 jagody jałowca, 4 ziarna pieprzu czarnego, 4 ziarna ziela angielskiego, mała gałązka rozmarynu, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cebula pierożki: 3 śliski suszone, mięso z rosołu, sól, pieprz ciasto na pierogi: 300 ml mąki, 160 -180 ml ciepłej wody, 1 łyżka roztopionego masła, szczypta soli sól, tłuszcz (najlepiej smalec z gęsi) do smażenia Korpus z gęsi włożyć do garnka, dodać obraną włoszczyznę, przyprawy, zalać wodą (tylko tyle wody aby zakryć korpus i wło... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mięso, ciasto, śliwka, gołąbki, zupa, z jagodami, pierś, rosół, kapustą, piersi, jabłka, czerwona kapusta, kapusta kiszona, marchewka, seler, pomarańcze, żurawina, pasztet, zupa grzybowa, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, pierogi z mięsem, ciasto ze śliwką, pieczone jabłka, jabłka pieczone, zupa z selera, ciasto z pomarańczą, ciasta z jabłkami

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.