Gołąb z tortownicy - gołąbki pieczone po francusku.

Gołąb z tortownicy - gołąbki pieczone po francusku.

Gołąb z tortownicy - gołąbki pieczone po francusku.

 Kiedy zobaczyłam ten przepis w książce "Apetyt na Francję", wiedziałam, że zrobię go bardzo szybko. Wariacja na temat gołąbków autorstwa Mimi Thorisson, pokazana w jej książce z kuchnią francuską zachwyciła nas wszystkich. Moi domownicy bardzo lubią gołąbki, czy te zawijane czy te bez zawijania. Jednak z taką wersją spotkaliśmy się po raz pierwszy. Ten gołąb (bo gołąbkiem ciężko go nazwać :)), przypomina mięsny tort i to dosłownie. Farsz został zawinięty w kapustę i kilka razy nią przełożony. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja Smaków - blog kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.