300 g filetów śledziowych (matias), 1 cebula, 3 jajka, 2 ziemniaki, 3 marchewki, 2 buraki, pieprz czarny (świeżo mielony), 4 łyżki majonezu, natka pietruszki (do dekoracji). Szuba - zwana również śledziem pod pierzynką. Dla mnie jest to jedna z najlepszych sałatek śledziowych. Cytując historię tej sałatki ze strony przystanekpraga - możemy przeczytać, że śledź pod szubą po raz pierwszy pojawił się na stołach w wieczór sylwestrowy 31 grudnia 1918 roku w gospodzie Anastasa Bogomiłowa. Danie zostało ochrzczone ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...