Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba

Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba

Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba

Przepis na : obiad

Drób to gatunek mięsa, który cieszy się dużym powodzeniem. Mięso jest chude, delikatne, ma bardzo przyjemny smak i zapach. Kotlety pożarskie, niby je znamy, ale… niekiedy skojarzenia nazwy idą za daleko. Kotlet pożarski, pierwotnie kotlet Pożarskiego lub kotlet à la Pożarski. Potrawa kuchni rosyjskiej i powstała na początku XIX wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać Mikołaj I.  Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlety, kotlet, bułki, chleb, ciekawe przepisy, mięso, czosnek, proste i szybkie przepisy, pieczenie, tarta, drobiowe, obiad, jajko, marchewka, pierś, groszek, piersi, mielone, siekane, masło czosnek, mięso mielone, prosty obiad, kotlety drobiowe, kotlety ziemniaczane, mięso na obiad, kotlet z marchewki, chleb mieszany, mięsa pieczone, dania mięsne, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.