Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba
Przepis na : obiad
Drób to gatunek mięsa, który cieszy się dużym powodzeniem. Mięso jest chude, delikatne, ma bardzo przyjemny smak i zapach. Kotlety pożarskie, niby je znamy, ale… niekiedy skojarzenia nazwy idą za daleko. Kotlet pożarski, pierwotnie kotlet Pożarskiego lub kotlet à la Pożarski. Potrawa kuchni rosyjskiej i powstała na początku XIX wieku. Według legendy miała być przyrządzana przez karczmarza o nazwisku Pożarski, u którego miał się zatrzymać Mikołaj I. Danie zasmakowało władcy, który kazał je włączyć do dworskiego... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko
Autor
mojewypiekiinietylko
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kotlety, kotlet, bułki, chleb, ciekawe przepisy, mięso, czosnek, proste i szybkie przepisy, pieczenie, tarta, drobiowe, obiad, jajko, marchewka, pierś, groszek, piersi, mielone, siekane, masło czosnek, mięso mielone, prosty obiad, kotlety drobiowe, kotlety ziemniaczane, mięso na obiad, kotlet z marchewki, chleb mieszany, mięsa pieczone, dania mięsne, pieczeń z mięsa mielonego
Inne przepisy z mojewypiekiinietylko
Dodaj komentarz