Halászlé węgierska paprykowa zupa rybna

Halászlé węgierska paprykowa zupa rybna

Halászlé węgierska paprykowa zupa rybna

Halászlé to najlepsza zupa rybna na świecie... SKŁADNIKI:   2 ryby słodkowodne (podobno najlepszy jest karp)   3-4 papryki kolorowe   2-3  pomidory   2 duże cebule   1 marchewka   1-2 ząbki czosnku   łyżka stołowa słodkiej papryki w proszku   sól, pieprz   Eros Pista- ostra pasta paprykowa natka pietruszki Ryby pokroić w średnie kawałki i wrzucić razem z głowami i ogonami do zimnej, osolonej wody (ok. 2-2,5 litra). Po zagotowaniu wody, gotować do miękkości ryb.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MarciochaKucharzy

Autor

marciochakucharzymarciochakucharzy

Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, papryka, ryba, zupa, pomidor, pasta, pasty, zupa rybna, warzywa, marchewka, krem, obiad, zupa krem, ryby smażone, smażony karp

Inne przepisy z MarciochaKucharzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.