Żurek z jajkiem na wędzonce

Żurek z jajkiem na wędzonce

Żurek z jajkiem na wędzonce

Żurek to specjalność polskiej kuchni. Dzisiaj prezentuję tę smaczną zupę ugotowaną na wędzonce i podaną z jajkiem. Składniki:   Ok. 3 l wody 400 gram wędzonki ( mogą być mieszanką wędzonych kości, kurczaka itp.) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera 4 ziemniaki 1 cebula 4 ząbki czosnku Sól, pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Majeranek Zakwas żurku w butelce ( warto kupić 2 opakowania i znaleźć smak dla siebie odpowiedni ) jajka Wykonanie: W lekko osolonej wodzie gotujemy kości, mięso. Następnie dodajemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Autor

Ewa Górska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajko, zupa, czosnek, mięso, żurek, cebula, pietruszka, seler, marchewka, ziemniak, ziemniaki, warzywa, kurczak, kurczak wędzony , kurczak z czosnkiem, zupa z selera, gotowany kurczak, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.