PASZTET

PASZTET

PASZTET

PRZEPIS Będziemy potrzebować -½ kg mięsa wieprzowego (łopatka lub karkówka) -½ kg surowego tłustego boczku lub podgardle czy pachwina -½ kg wątroby drobiowej lub wieprzowej -jedna pierś z kurczaka -1 cebula -3 marchewki -1 pietruszka -½ małego selera -5 liście laurowe -10 ziaren ziela angielskiego -20 ziaren czarnego pieprzu -15-17 g soli na wagę mięsa i podrobów razem -1/3 szklanki bułki tartej -2-3 jajka -2 g/kg mięsa czarnego pieprzu -2 g/kg mięsa ziołowego pieprzu -0,5 g /kg mięsa majeranku -0,5 g /kg ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, warzywa, tarta, por , drobiowe, marchewka, boczek, seler, pierś, piersi, pasztet, karkówka, kurczak, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, mięsa pieczone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, kurczak z boczkiem, pieczony boczek, karkówka w cebuli, kurczak pieczony, chleb z ziarnami, kurczak z czosnkiem, gotowana marchewka, gotowany kurczak, kurczak wędzony , warzywa z kurczakiem

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.