Meksykańska zupa fasolowa, Long Phung

Meksykańska zupa fasolowa, Long Phung

Meksykańska zupa fasolowa, Long Phung

Na ostateczne pożegnanie zimowej/zimnej aury. Sycąca i bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: olej 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów 1 ostra papryczka lub papryka w proszku oregano sól, pieprz     Drobno pokrój cebule, czosnek, ostrą papryczkę i podsmaż na oleju. Dodaj fasolę, pomidory, przyprawy i około 0,7 l wody (lub trochę mniej). Gotuj ok. 10 minut. Zblenduj/zmiksuj i gotowe. I jeszcze o rzeszowskiej restauracji, której specjalnością jest kuchnia wi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa meksykańska, zupa, pomidor, fasola, warzywa, czosnek, cebula, czerwona fasola, fasola czerwona, papryka, marchewka, ryż, surówka, ciasto 3 bit, sosy, wegańskie, sos do ryżu, szybka zupa, ryż z warzywami, kuchnia meksykańska

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.