Smaczny krupnik z kaszą kukurydzianą. Składniki: ½ kg kości 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 1 mały por ½ kg ziemniaków 3 łyżki kaszy kukurydzianej sól do smaku natka pietruszki Wykonanie: Kości zalać zimną wodą i ugotować rosół, następnie przecedzić. Włoszczyznę umyć, pokroić, zalać wywarem, dodać kaszę, posolić do smaku i ugotować. Następnie wrzucić obrane pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com