Dwukolorowy krem cukiniowo-pomidorowy

Dwukolorowy krem cukiniowo-pomidorowy

Dwukolorowy krem cukiniowo-pomidorowy

Idealna letnia zupa, piękny kolor, bajeczny smak cóż chcieć więcej. Ta zupa to połączenie kremu z cukinii i kremu z pomidorów, a wszystko na gęstym wywarze z warzyw, którego podstawowy smak daje zmiksowana włoszczyzna, słodycz z marchewki. Zupa to połączenie słodyczy cukinii, kwaskowatości pomidorów i słonej fety. Po prostu bajka. Zmodyfikowany przeze mnie przepis z książeczki "101 przepisów" tom 35. W oryginale zupa była miksowana z mlekiem, ja sobie tego oszczędziłam. Polecam. Czytaj więcej »... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Inspirowane Smakiem, 16 lipca 2013 09:25:20

Ależ super wygląda. Po prostu mniam. ;)

Antenka, 16 lipca 2013 10:38:31

ale cudnie wygląda:D

Marta- Taste Eat, 16 lipca 2013 18:54:51

Wygląda bajecznie, z chęcią wypróbuję:)

Koper, 16 lipca 2013 21:11:15

Świetna zupa, świetne połączenie! Bardzo mi się podoba pomysł :)

Justyna Bąk, 16 lipca 2013 22:28:24

pysznie wygląda , fajny pomysł:)