Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano
Pierś kaczki pieczona w rozmarynie i oregano
Słyszałem, że przygotowanie kaczki to zmora nie jednego kucharza.Ja kucharzem nie jestem. Ale jeść kocham i gotować również. Dziś piekłem moją pierwszą pierś z kaczki. Mówią, że powinna być różowa w środku. Rozumiem i szanuję podniebienia smakoszy tego rodzaju mięsa. Niestety, ale taka forma mnie nie przekonała i postanowiłem przytrzymać ją w piecu. Ogólne wrażenie oceniam na plus. Mięso nie było suche, a co najważniejsze? Przeszło wspaniałym aromatem rozmarynu, oregano i świeżych warzyw. Było pysznie.... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa
Autor
kulinarnyJa
Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kaczki, rozmaryn, warzywa, pierś, piersi, mięso, pieczenie, piersi z kaczki, ciasto 3 bit, ciasto, buraki, burak, pietruszka, por , marchewka, seler, bez pieczenia, dania mięsne, mięsa pieczone, warzywa na patelnie, gotowana marchewka, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, dania bez mięsa, drugie danie
Inne przepisy z kulinarnyJa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję