Sok wyciskany pomarańcza, jabłko, ananas 1 pomarańcza 1 kg jabłek gat. Ligol 2 grube plastry ananasa dodatkowo: 1 gałązka selera łodygowego 1 kiwi 2 cm korzenia imbiru kilka małych łodyg kopru włoskiego (fenkuł) 1 marchewka Ilość owoców i warzyw pozwoli przygotować ok. 1 litr soku. Przygotowanie: Owoce dobrze umyć, najlepiej zamoczyć na ok. 20 minut w misce z wodą. Z wyjątkiem pomarańczy, ananasa i imbiru, które wystarczy opłukać pod bieżącą wodą. Jabłka pokroić ze skórką, usunąć tylko ogonek. Marchew obrać (w t... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...