Odpowiednio zmotywowany (!) przystąpiłem dziś rano do produkcji curry i muszę przyznać, że efektem moich kulinarnych działań jest całkiem przyjemne 100% wegańskie danie. Bardzo lubię przyrządzać wszelkie odmiany curry. Niestety towarzyszy mi przy tym zawsze lekka obawa o odpowiednią pikantność potrawy. Odpowiednią dla wszystkich, którzy będą próbować i pogodzenie tych różnych preferencji do łatwych nie należy. Druga obawa jest taka, że w trakcie gotowania coś zmusi mnie do sięgnięcia po ten sam, co zawsze zestaw ... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...