Młoda kapusta z pulpecikami

Młoda kapusta z pulpecikami

Młoda kapusta z pulpecikami

Smaczna potrawka kapuściana, z mięsnym wkładem w postaci wieprzowych pulpecików. Składniki: 25 dag mięsa wieprzowego mielonego, 1 bułka, 1 jajko, 1 główka młodej kapusty, 1 marchewka, 1 pietruszka, 2 cebule, 1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1 litr bulionu rosołowego, 4 pomidory, sól do smaku, pieprz do smaku. Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchew, pietruszkę zetrzeć na tarce i ugotować w bulionie rosołowym pod przykryciem. Z mięsa , jajka, namoczonej i odciśniętej bułki przygotować masę, doprawić do smaku i do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, pulpeciki, pomidor, bułki, mielone, marchewka, potrawka, mięso mielone, gotowana marchewka

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.