Kwaśnica

Kwaśnica

Kwaśnica

Zgodnie z tym co podaje Wikipedia „Kwaśnica - tradycyjne danie polskiej kuchni góralskiej, zupa otrzymywana z kiszonej kapusty z dużym udziałem soku z kwaszonej kapusty i mięsa, spożywana zwykle z ziemniakami lub chlebem. Dobra kwaśnica jest bardzo kwaśna, zaś tłuszcz z mięsa jest „przegryziony” przez kwas kapusty. Niedopuszczalne jest dodawanie jarzyn jak marchewka itp. bo wówczas powstaje kapuśniak, który bywa serwowany pod tą samą nazwą. Kwaśnica sporządzona na wywarze z łbów rybich spożywana... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, ziemniak, ziemniaki, kapusta kiszona, pierogi przepis, mięso, pierogi, boczek, żeberka, zupa, sok, boże narodzenie, marchewka, kapusniak, chleb, pieczywo, obiad, żeberka w kapuście kiszonej, dania mięsne, prosty obiad, ziemniaki na obiad, pierogi z kapusta i grzybami, chleb z ziarnami, pierogi z mięsem, gotowana marchewka, zupa grzybowa, chleb mieszany, mięso na obiad, prosta zupa

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.