Zrazy z marynowanej w winie wołowiny z boczkiem i śliwkami
Zrazy z marynowanej w winie wołowiny z boczkiem i śliwkami
Przepis na : obiad
Dzisiaj kolejna propozycja jak wykorzystać wołowinę marynowaną w winnej zalewie, czyli zrazy. Tym razem dodałam do nich tylko parzony wędzony boczek i suszone śliwki. Boczek ze śliwkami komponuj się rewelacyjnie w wielu potrawach. A w połączeniu z lekko kwaskowatą i kruchą wołowiną daje naprawdę pyszne efekty. Jeśli planujecie zaskoczyć gości oryginalną potrawą, polecam takie zraziki :)Marynata:2 litry wody,niepełna szklanka octu,szklanka wina (najlepiej ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Codzienna kuchnia niecodzienna
Autor
Małgorzata K
Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, śliwka, zrazy, boczek, cebula, czosnek, duszone, marynaty, pietruszka, przekąska, dania obiadowe, warzywa, marchewka, przekąski, obiad, mięso duszone, wołowina, mięso na obiad, boczek w marynacie, gotowana marchewka, dania bez mięsa, lekkie dania
Inne przepisy z Codzienna kuchnia niecodzienna
Dodaj komentarz