Przepis na : obiad
Dzisiaj trochę szaleństwa- I kuchnia jamajska. Miłośnicy curry nie będą zawiedzeni. Mieszanka tymianku, curry I mleka kokosowego- rozpali w Was niesamowitą energię :) a smak pozostanie w pamięci na długo . Jako ciekawostka- czy wiecie że kuchnia jamajska, która wchodzi w skład kuchni karaibskiej swoje korzenie ma w kuchni- afrykańskiej, amerykańsko-indyjskiej, arabskiej, europejskiej I chińskiej. Zaczynamy: Składniki:3 piersi z kurczak1 cebula2 ząbki czosnku1,5 łyżeczka curry1 łyżeczka kmi... czytaj dalej...
Wyglądem przypomina zwykłą potrawkę z kurczaka za którą niezbyt przepadam, ale po składzie widzę, że to zdecydowanie coś pyszniejszego i wartego przetestowania w mojej kuchni :-)
Zapewniam Cie, ze ta potrawa nie ma nic wspolnego z potrawká z kurczaka . Jezeli lubisz mleko kokosowe, I curry- pokochasz kurczaka po jamajsku :)