Kurczak po jamajsku

Kurczak po jamajsku

Kurczak po jamajsku

Przepis na : obiad

 Dzisiaj trochę szaleństwa- I kuchnia jamajska. Miłośnicy curry nie będą zawiedzeni. Mieszanka tymianku, curry I mleka kokosowego- rozpali w Was niesamowitą energię :) a smak pozostanie w pamięci na długo . Jako ciekawostka- czy wiecie że kuchnia jamajska, która  wchodzi w skład kuchni karaibskiej swoje korzenie ma w kuchni- afrykańskiej, amerykańsko-indyjskiej, arabskiej, europejskiej I chińskiej. Zaczynamy:  Składniki:3 piersi z kurczak1 cebula2 ząbki czosnku1,5 łyżeczka curry1 łyżeczka kmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Edyty

Autor

SmakiEdytySmakiEdyty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

curry, kokosowe, pierś, piersi, cebula, fasolka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, fasolka szparagowa, ryż, obiad, marchewka, duszone, czosnek, kurczak, kurczak w mleku kokosowym, kurczak z czosnkiem, kurczak curry, kurczak z ryżem, kurczak po chińsku, gotowany kurczak, potrawy z kurczaka, kuchnia chińska, duszona marchew, gotowana marchewka, ryż smażony, ryż po chińsku

Inne przepisy z Smaki Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Magda, 28 kwietnia 2014 10:04:16

Wyglądem przypomina zwykłą potrawkę z kurczaka za którą niezbyt przepadam, ale po składzie widzę, że to zdecydowanie coś pyszniejszego i wartego przetestowania w mojej kuchni :-)

Edyta B, 28 kwietnia 2014 13:01:30

Zapewniam Cie, ze ta potrawa nie ma nic wspolnego z potrawká z kurczaka . Jezeli lubisz mleko kokosowe, I curry- pokochasz kurczaka po jamajsku :)