
Domowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tych sklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są zrobione.Pasztet doskonale smakuje z marmoladą z cebuli, przepis znajdziecie tutaj: konfitura z czerwonej cebuliSkładniki:1 cały kurczak ( u mnie 1,7 kg)2 jajka1 marchewka1 pietruszka2 czerstwe bułki najlepiej graham500 ml mleka2 cebule4 łyżki masła1 łyżka majeranku1 liść laurowy2 ziela angielskiesól, pieprz Kurczaka umyć i ugotować z marchwią, ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...