Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu

Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu

Kabuli Palaw - narodowe danie Afganistanu

Ze względu na swoje położenie (pomiędzy Iranem, Pakistanem i byłymi Republikami Radzieckimi), kuchnia Afganistanu jest mieszanką tego, co w pobliskich regionach jest najlepsze. Pasztunowie, Uzbekowie i Tadżykowie stworzyli niezwykłą mieszankę etniczną tego kraju, która swój unikalny wydźwięk znalazła także w tamtejszych smakach. Ze względu na silne wpływy indyjskie Afganistan pachnie szafranem, kuminem, kolendrą oraz kardamonem. Jednak w przeciwieństwie do kuchni hinduskiej ilość przypraw nie powoduje ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

foodsquare

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mielone, kurczak, marchewka, sosy, udka , pieczenie, cebula, mięso, udka z kurczaka, ryż basmati, orzechy, wegańskie, kurczak z ryżem, sos do kurczaka, gotowany kurczak, sos do ryżu, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, pieczeń z mielonego, mięsa pieczone, kurczak pieczony, ryż smażony, bez pieczenia, dania bez mięsa, dania na gorąco, sos do mielonego , pieczone udka, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone

Inne przepisy z Food Square

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.