Pulpety w białym sosie chrzanowym
Pulpety w białym sosie chrzanowym
Dzisiejsze święto narodowe zainspirowało mnie do przygotowania czegoś w stylu typowo "domowego obiadku". Czyli pulpety wieprzowe w aromatycznym, kremowym sosie chrzanowym. Podałem je z kaszą gryczaną, którą przesmażyłem z odrobiną cebulki.Czas przygotowania: 80 min.Składniki na 18 szt.Koszt przygotowania: 13,00 złSKŁADNIKI na pulpety:500 g mięsa wieprzowego mielonego1 jajko1 cebula3 łyżki bułki tartej2 łyżki mleka1 łyżeczka posiekanego koperku1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej1 szklanka mąka pszennejsól, pieprzS... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu kulinarnyJa
Autor
kulinarnyJa
Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pulpety, mielone, tarta, sosy, warzywa, ciasto, papryka, marchewka, mięso, bułki, seler, koperek, cebula, pietruszka, mięso mielone, przepisy na święta, kasza, kasza gryczana, jajko, dania mięsne, sos do jajek, sos do mielonego , tarta na słodko, mielone z warzywami, sos mięsny, bułka pszenna, gotowana marchewka, jajka na święta, ciasto z masa, ciasta z masa
Inne przepisy z kulinarnyJa
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję