Kiszona domowa kapusta

Kiszona domowa kapusta

Kiszona domowa kapusta

Kiszona kapusta to coś, co od lat praktykujemy w  naszym domu. Nie wyobrażam sobie surówki z kapusty kupionej w sklepie.Może jest już coraz lepsza, ale nie zastąpi tej domowej. Wiemy doskonale ,że kiszonki to niezastąpione źródło witamin. a w szczególności witaminy C.Domowa kapusta  kiszona jest jędrna i chrupiąca  w smaku. Lista jej zalet takiej  jest bardzo długa. Wystarczy tylko nadmienić dobroczynny wpływ na osłabienie organizmu, włosy, paznokcie, pracę jelit.Dlatego warto spróbować, a p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.