Strogonow.

Strogonow.

Strogonow.

Przepis na : obiad

Boeuf Stroganow (nazwa od bœuf – z franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa) – popularne danie, w Polsce nazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości na stole. Ja jednak przygotowuję to danie z piersi kurczaka. SKŁADNIKI: podwójne pierś z kurczaka około 1/2kg. 4-5 ogórków konserwowych 1 mała cebula 2 marchewki z rosołku lub bulionu 1/2 l rosołu łyżka mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła lub oliwy sól, pieprz, oregano WYKONANIE: masło rozgrzewamy dodajemy pokrojone w dość duż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, cebula, ogórek, pierś, zupa pomidorowa, piersi, rosół, mięso, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, ogórki konserwowe, marchewka, wołowina, dania z piersi kurczaka, obiad, dania z kurczakiem, gotowany kurczak, mięso na obiad

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.