Domowa kostka rosołowa

Domowa kostka rosołowa

Domowa kostka rosołowa

Kostki rosołowe to jeden z najbardziej chemicznych produktów używanych w kuchni. Zawierają glutaminian sodu, konserwanty i mnóstwo sztucznych dodatków. Mimo to są bardzo popularne i często używane – dzięki nim można szybko uzyskać bulion lub ulepszyć smak rosołu. Ja, prawdopodobnie jak większość z Was, gotuję bulion sama, ale znam mnóstwo osób, które korzystają z kostek po prostu z wygody. Bo co zrobić gdy w przepisie potrzeba pół szklanki bulionu do sosu, a Wy nie macie ochoty gotować trzech litrów ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, susz, warzywa, pietruszka, marchewka, seler naciowy, sos sojowy, por , rosół, seler, cebula, czosnek, wegetariańska, wołowina, wegetarianskiego, tarta, risotto, zupa, kurczak, siekane, przetwory, masło czosnek, warzywa na patelnie, sos mięsny, sos do kurczaka, gotowana marchewka, zupa warzywna, gotowany kurczak, kurczak z warzywami, warzywa z kurczakiem

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.