Pasztet wieprzowy z grzybami

Pasztet wieprzowy z grzybami

Pasztet wieprzowy z grzybami

1,2 kg wieprzowiny ( łopatka, szynka ), 100 g wołowiny, 0,6 kg podgardla, 1 kg wątróbki gęsiej lub innej drobiowej, 30 – 40 g grzybów suszonych 6 ziaren pieprzu czarnego, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, 2 cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera 120 g suchej bułki, 7 jajek, 100 ml brandy, sól, gałka muszkatołowa, imbir mielony tłuszcz lub plastry surowego boczku do wyłożenia formy Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy, włoszczyznę, grzyby, zalać zimną wodą ( tylko tyle aby przykryć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Autor

królestwogarów

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, bułki, tarta, imbir, boczek, mielone, wieprzowina, pasztet, marchewka, seler, drobiowe, szynka, wołowina, dania mięsne, wątróbka drobiowa, pieczony boczek, mięso mielone, mięsa pieczone, szynka gotowana, pieczeń z mięsa mielonego, pieczona szynka, pieczeń z szynki

Inne przepisy z królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.