Przepis na : obiad
Czasem nachodzi mnie ochota na zupełnie zwyczajną, polską zupę warzywną. Korzystając z bogactwa jesiennych warzyw dzisiaj pichcę zupę :)Składniki:1/3 dużego lub 1/2 małego porapół małego selera2 łodygi selera naciowego2 ząbki czosnku1 średniej wielkości cebula3 marchewki5 ziemniaków200 g dyni200 g kabaczka lub cukinii2 różnokolorowe paprykiprzecier pomidorowykoperek2 liście laurowe5 ziarenek ziela angielskiegosól, pieprz, warzywna kostka rosołowanieśmiertelna maggiWykonanie:W garnku gotujemy 2 litry wody, d... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...