Mój pierwszy pasztet z królika smakował wybornie. Robiłam go troszkę inaczej niż wszyscy ale tak zawsze robiła moja Mama więc chciałam sobie przypomnieć ten smak dzieciństwa. Większość przepisów na pasztet z królika zaleca tylko gotowanie mięsa, inne najpierw przesmażenie na palelni a później gotowanie, a ja robię jeszcze inaczej…;) Pamiętam, że jak Mama podsmażała ugotowane mięso na suchej patelni to bardzo chętnie wybierałam co bardziej chrupiące kawałki, żeby sprawdzić czy już są wystarczająco chrupi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...