Czerwony Barszcz Zabielany

Czerwony Barszcz Zabielany

Czerwony Barszcz Zabielany

Kolejny sposób na barszcz czerwony. Zabielony jest delikatniejszy i kremowy. Dobrze smakuje z ugotowanymi ziemniakami polanymi smalcem ze skwarkami. Często gotuję barszcz czerwony, który podaje w pierwszy dzień czysty z uszkami lub innym dodatkiem, a z kolei w drugi dzień w postaci barszczu zabielanego z ziemniakami. Składniki: kawałek dowolnego mięsa lub kość na wywar. Ja wykorzystuję porcję królika z kością 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka pół selera 2 – 3 niewielkie buraki 4 owoce ziela angielskiego 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mama Gotuje

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Autor

metztil

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

barszcz, mięso, ziemniak, ziemniaki, buraki, barszcz czerwony, warzywa, mielone, burak, zupa, marchewka, imbir, seler, królik, barszcz z uszkami, uszka z mięsem, mielone z warzywami, zupa z mięsem mielonym, mięso mielone, zupa z selera

Inne przepisy z Mama Gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.