karczochami i szparagami Składniki: ciasto (na pizzę o średnicy 30 cm): 1,5 szklanki mąki 3 dkg drożdży 3 łyżki oleju 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 łyżeczko soli 1/2 … Czytaj dalej Pizza na cieniutkim spodzie
czarrna od kuchniMoja propozycja na piątkowy obiad to łosoś w sezamie, z dodatkiem szparagów i frytek z batatów :) Połączenie smaków...niebo w gębie! Czytaj więcej
Ana Mari's worldNaleśniki nie tylko na słodko...polecam naleśniki ze szparagami, porem, szynką i kremowym serkiem mascarpone :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldostatnim czasie rolady z kurczaka goszczą u mnie bardzo często, po tej z suszonymi pomidorami i tej ze szpinakiem przyszedł czas na szparagową. Rolada napakowana jest pysznym pesto ze szparagów i delikatną mozarellą. A z wierzchu ma chrupiącą skórkę z szynki parmeńskiej. Jest pyszna! :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kulka mozarelli 6 plasterków szynki parmeńskiej 4 łyżki pesto
DefinicjaSmakuSezon szparagowy uważam za otwarty. Oto moja propozycja na dzisiejszy obiad. W szynce trochę przetrzymałam w piekarniku i nie polecam powtarzać tego błędu. Obrać białe szparagi, najlepiej obieraczką do warzyw, lub obłamać zielone w miejscu gdzie zaczyna się miękka skórka. Obgotować w lekko osolonej i osłodzonej wodzie lub ugotować na parze ok 3-5 minut Wrzucić na roztopione
Jemy Pijemymuffinkach przyszedł czas aby spróbować czegoś nowego Buszując po necie za informacją o programie „Polski turniej wypieków” natrafiłem na stronę jednego z uczestników tego programu – Twardego Szparaga (tak nawiasem to przyznam, że niezła nazwa bloga – taka „chwytliwa” ), gdzie znalazłem przepis na eklerki. Jako, że je bardzo lubię (podobnie jak muffinki i makaroniki
Kuchenne WariacjePolskie truskawki opanowały już stragany, rabarbar piętrzy się na półkach, młode ziemniaki nieśmiało wyglądają ze skrzynek, szparagi leniwie wylegują się na półkach, na dworze sosna okrywa wszystko swoim żółtym pyłkiem, pszczoły latają z kwiatka na kwiatek, koty wygrzewają się na słońcu, a ptaki codziennie budzą nas swoim pięknym śpiewem. Jak świętować tak piękną porę roku? Tartami! Wiosna
wegetalerzeNaleśniki nie tylko na słodko...polecam naleśniki ze szparagami, porem, szynką i kremowym serkiem mascarpone :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldsuper pizze. A że okres szparagowy właśnie w pełni więc nie mogłam się oprzeć pokusie i właśnie taka pizza wylądowała na naszym talerzu. Zapraszam gorąco do wypróbowania. Pizza ze szparagami i jarmużem na kamieniu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieBlueberry Corner by "jagodzianka" Żyjemy w dobrych czasach – mamy szeroki dostęp do bardzo wielu warzyw i owoców, o których ludzie żyjący w czasach … Przeczytaj cały artykuł Post Szparagi w sałatce pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerNajwyższa pora aby skorzystać z sezonu na szparagi i przygotować tą bardzo prostą przystawkę
DiteczMoja propozycja na piątkowy obiad to łosoś w sezamie, z dodatkiem szparagów i frytek z batatów :) Połączenie smaków...niebo w gębie! Czytaj więcej
Ana Mari's worldNiniejszym sezon na szparagi uważam za otwarty! Polecam zupę, którą sama wymyśliłam, a jest odżywcza i naprawdę syta. W sam raz na obecną porę roku. Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ
Przepisy AleksandryBataty, szparagi i tofu- wszystkie ulubione składniki w jednym daniu! Zapieczone pod grubą warstwą beszamelu, tworzą bardzo sycącą zapiekankę. To idealne danie na ogrzanie się w marcowy, zimny, wietrzny i śnieżny (!) wieczór. Zapiekankę najlepiej zjeść pod grubym kocem z dużym kubkiem rozgrzewającej herbaty (a pomyśleć, że chciałam dziś robić sorbet...) Zapiekanka czteroskładnikowa
wegetalerzeprzekonać mężczyznę, że szparagi są cool ?Wystarczy zawinąć je w boczek :)Czytaj więcej
bistro mama