Czebureki - tatarskie pierogi
Czebureki - tatarskie pierogi
A może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z nadzieniem z mięsa baraniego z ostrymi przyprawami , smażone w oleju. Oczywiście baraninę nie tak łatwo dostać, więc wykorzystać można wołowinę czy wieprzowinę. Ja do tej pory robiłam podobne pierogi ale drożdżowe , które nauczyła mnie pewna Turczynka. Obie wersje są pyszne, obie łatwe do przyrządzenia i obie warte spróbowania. Przepis od ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik
Autor
Bernika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, mięso, mielone, barszcz, szparagi, wieprzowina, drożdżowe, ciasto, por , pierogi z mięsem, mięso mielone, wołowina, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, barszcz z uszkami, uszka z mięsem, łatwe ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe
Inne przepisy z Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję