Steki – zasady smażenia

Steki – zasady smażenia

Steki – zasady smażenia

Steki to jedno z najlepszych mięs. Wbrew panującej opinie przygotowanie tego typu mięsa nie jest trudne, jednak należy przestrzegać kilku podstawowych zasad, które sprawią, że danie będzie soczyste, kruche i aromatyczne. Do steków możecie podać dowolne dodatki… takie jak pieczone ziemniaki, słodkie marchewki, szparagi itd. Zasada 1 – kupujemy dobre mięso Do steków powinniśmy wybrać dobre jakościowo mięso. Stek powinien mieć grubość ok. 1-1,5 cm. Zasada 2 – nie smażymy zimnego mięsa Steki pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję