Aksamitny krem z młodych ziemniaków na maślance

Aksamitny krem z młodych ziemniaków na maślance

Aksamitny krem z młodych ziemniaków na maślance

Czy jest coś wspanialszego na letni obiad, niż młode ziemniaczki z koperkiem i masłem? Do tego mizeria albo szklanka maślanki...to jeden z wielu smaków i zapachów, które kojarzą mi się właśnie z wakacyjną swobodą i pełnią sezonu. A gdyby tak połączyć te kilka prostych składników w jedno danie w postaci płynnej ambrozji, jak nazywa je jej autor - Rozkoszny ? Zupa krem z młodych ziemniaków z dodatkiem maślanki, serwowana z dużą ilością koperku i pieprzu to idealne danie, które wypełnia wnęrza spokojem i esencją letn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, obiad, zupa krem, szynka, boczek, szparagi

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.