Terrina wielkanocna

Terrina wielkanocna

Terrina wielkanocna

Przepis na : kolacja

Terrina wielkanocna z warzywami, szynką i jajkiem to propozycja na zimną przekąskę , którą zaserwować można nie tylko przy okazji Wielkanocy . Jej przygotowanie jest bardzo proste i zrobić może ją każdy bez wyjątku. Tę konkretną terrinę robi się bez pieczenia i jest to terrina na zimno . Jako, iż bazuje ona na nabiale nie ma potrzeby pieczenia tutaj czegokolwiek. Ogólnie rzecz ujmując, w tego typu terrinie połączyć można ze sobą dowolne warzywa, muszą być one jednak uprzednio ugotowane, zamarynowane bądź upieczon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.