Szybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze, majonez również, sałata lub pekinka też, więc 15 minut wystarczy, aby wyczarować fajne jedzonko. Oczywiście za każdym razem korzystam z innego "przybrania" moich jajek: czasami wkładam pomiędzy nie ćwiartki pomidorów, innym razem obsypuję groszkiem z puszki, no i zawsze obowiązkowo - duuuża ilość pachnącego szczypiorku!Składniki:ugotowane jajkamajonezpieprzszczypiorek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...