przejść obojętnie obok tej zmysłowej kulki mozzarelli, która skrywa w środku rozkosznie kremową śmietankę? To definitywnie mój ulubiony ser i nie mogłabym bez niego Read More Artykuł Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
Flymetothespoonsłodko. Uwielbiam je też w wersji wytrawnej, a najcudowniejsze jest to, że można się bawić pięknie dodatkami i za każdym razem tworzyć nowe Read More Artykuł Bezglutenowe placuszki ze szparagami i wędzonym pstrągiem w sosie ziołowo – szpinakowym pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog kulinarny
FlymetothespoonCzosnkowe grzanki idealnie sprawdzają się jako dodatek do wielu potraw choćby sałatek. Jednak mogą być także świetną przekąską albo lekką kolacją. Czosnkowe grzanki bardzo często są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!plasterki grzybki. Wymieszać i smażyć 30 sekund. Wlać mleko kokosowe, dodać pastę z suszonych pomidorów, potarty imbir, patę curry. Wymieszać i gotować na małym ogniu 10 minut. Dodać szparagi i groszek. Gotować kolejne 5 minut. Doprawić w razie potrzeby solą delikatnie pieprzem. Gdyby było zbyt gęste dolać wody i doprawić. Smacznego
Kuchnia Pokoleńpotem pyszny obiad zajadać w gronie najbliższych, ja tak lubię. Jeśli w domu znajduje się wielbiciel ziemniaków to dzisiejsze danie to rarytas, trochę hiszpańskiej kiełbasy do tego i zdobyczne szparagi, niebo w gębie jak mawiają. Polecam jak najbardziej na obiad, albo wczesną kolację po której długi spacer by się przydał. Młode ziemniaki z koperkiem i sadzone jajo, chorizo w plasterkach
Moje Małe CzarowanieSałatki możemy komponować na różne sposoby. Dziś sałatka ze szparagami. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDelikatne szparagi otulone chrupiącym boczkiem i doprawione aromatyczną, smakowitą kruszonką. Czy to nie brzmi dobrze? Zapewniam, że smakuje jeszcze lepiej i przygotowanie tego pysznego dania jest proste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaFasolka szparagowa to nie tylko smaczny dodatek do dania ale i wdzięczny składnik wielu zup, a jeśli jeszcze połączymy ją z sezonowymi szparagami to mamy obiad idealny. Zupa krem z fasolki szparagowej to zdrowa dawka błonnika, witamin i minerałów. Ja użyłam zalegającej w zamrażalniku mrożonej fasolki. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikgodzinach obiadowych wszyscy zasiadają do jednego stołu i spożywają wspólnie posiłek. Jest to czas gdzie można porozmawiać i dowiedzieć się nieco o kulturze i kuchni hiszpańskiej. Szparagi z majonezem, awokado i batonik ze słonecznika Ananas obtoczony „włosami anielskimi” z lodami kokosowymi ”Flan” podany z marakują i kremem waniliowym La paella Valenciana Artykuł Praktyki w restauracjach pochodzi z serwisu Kuchnia hiszpańska
Gotuj po hiszpańskuzimno. Jest po prostu pyszna i do tego łatwa w przygotowaniu. Poproście swoje dzieci żeby ułożyły z warzyw piękny obrazek, a potem razem cieszcie się smakiem. Co zrobić ze szparagów? Tutaj znajdziecie kilka pomysłów (klik,klik) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzacytryny - 1 łyżeczka miodu - 3 łyżki oliwy z oliwek lub oliwy ze słoiczka po suszonych pomidorach - 1 ogórek świeży (mały) - garść szpinaku lub rukoli - grillowane pomidorki cherry - grillowane szparagi - kilka świeżych rzodkiewek - grillowana papryka czerwona - listki mięty Całość wymieszaj ze sobą i odstaw na kwadrans, dopraw solą i pieprzem. Sałatkę często urozmaicam np. dodaje grillowanego świeżego ananasa lub np. grillowany
SMYKWKUCHNISzparagi teraz rządzą! Jest na nie sezon i można je kupić praktycznie wszędzie. Jeżeli nie macie pomysłu na ich wykorzystanie zapraszam na garść pysznych inspiracji;) Artykuł Zestawienie szparagowych pyszności pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowyjedna z najbardziej popularnych polskich zup. Latem obowiązkowa na każdym polskim stole. A ile domów tyle na nią przepisów. Ja dzisiaj proponuję zupę z dodatkiem warzyw, w tym szparagów, które świetnie uzupełniają smak kalafiora. Zupa jest sycąca i z pajdą świeżego chleba może świetnie wystarczyć za cały obiad. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikWiosenna, zielona zupa: ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY zachwyca subtelnym smakiem i... Artykuł ZIELONY KREM BROKUŁOWO-SZPARAGOWY pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 250 g ulubionego makaronu 1 polędwiczka wieprzowa 250 g brązowych pieczarek 1 pęczek zielonych szparagów 50 g rukoli ser żółty sól, pieprz 2 łyżki masła, olej Przygotowanie: Grzyby pokroić … Czytaj dalej Makaron z grzybami i polędwiczką
czarrna od kuchni