Sałatka jest odżywcza, pożywna, zdrowa, cudna i mogłabym ją zajadać na śniadanie, obiad i kolację. Użyłam tutaj przepysznej czarnej soczewicy beluga, która w zestawieniu z bobem, zieloną papryką i szparagami idealnie nie tylko wygląda ale i smakuje. Polecam do wypróbowania. Sałatka z belugą i bobem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 200 g ulubionego makaronu 1 kulka mozzarelli light 100 g czerwonej soczewicy 1/2 czerwonej papryki 300 g kalafiora pęczek szparagów 200 g szpinaku 1cebula sól, pieprz słodka i ostra … Czytaj dalej Zapiekanka makaronowa z warzywami
czarrna od kuchniMiałam do spożytkowania równocześnie i młodą kapustę i szparagi. Tak też dwie wiosenne gwiazdy wylądowały w jednym daniu. Dodałam białe kiełbaski, młode ziemniaczki i pyszne letnie danie gotowe. Polecam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: szparagi filet z kurczaka marchewka cebula czosnek jajka oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Pełen przepis znajdziecie w książce „Fit Przepisy Baletnicy: Sezonowo
czarrna od kuchniOliwnego i doprawione solą i pieprzem. Młode marchewki, również pieczone w piekarniku z odrobiną… Tak, tak oliwy z oliwek oczywiście z Domu Oliwnego i doprawionych solą i pieprzem. Szparagi zblanszowane na patelni z odrobiną masła, doprawione oczywiście solą i pieprzem. Buraki gotowane i oczywiście obrane. Zielona papryka Żółta papryka Czarne oliwki Rzodkiewka Sałata Rukola Jabłko Prażone migdały Dresing Oliwa
RafalCookJako że szparagów na naszym stole nigdy dość, dziś ukochana szakszuka na zielono z ich udziałem. Taka szakszuka to skarb dla oczu, brzucha, odżywi, pożywi, idealne danie. Polecam zróbcie sobie a zostanie już z Wami na zawsze. Szakszuka na zielono. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDanie, którym możemy powitać najbardziej kochanych gości oraz rodzinę. Zaręczam, że będą zachwyceni prostotą, smakiem i pięknym wyglądem! Artykuł Risotto z krewetkami i szparagami pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąPodogadzajmy sobie trochę dzisiaj. Mamy majówkę i nic nam nie wolno, przynajmniej w moim województwie więc nie choć podniebienie się cieszy. Tak przyrządzona botwinka smakuje wybornie z dodatkiem szparagów i jaja. Polecam gorąco do wypróbowania, będzie smakowało. Jaja i botwinka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldZaczyna się powoli najpyszniejszy wiosenny sezon na świeże owoce i warzywa. Na pierwszy rzut idą szparagi pod beszamelem :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldSzparagi nadal królują. Tym razem zapiekłam je w pysznej tarcie ze składnikami, które ostatnio bardzo często wykorzystuje w kuchni w rożnych kombinacjach, czyli serem gorgonzola, suszonymi pomidorami i wędzoną szynką. Te smaki się świetnie pasują do siebie w każdym zestawie, nawet tarcie. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 250 g fileta z ulubionej ryby 1/2 pęczka szparagów 1 mała cukinia 1/2 pora 250 g boczniaków 200 g fasolki 200 g mrozonego groszku 25 g pasty zielone curry … Czytaj dalej Lekkie zielone curry
czarrna od kuchniwydawałoby się wynalazki dla dorosłych. W trakcie warsztatów Grzegorz przygotował wołowinę po azjatycku, która bardzo nam zasmakowała. Kilka razy odtwarzałam ten przepis w domu, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi (mniej więcej przypominając sobie składniki sosu, bo wiadomo że dokładnych proporcji nie pamiętałam, bo on dodawał i tak wszystko na oko), modyfikującego je za każdym razem tak, by danie smakowało
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 1 mała marchewka 1/2 czerwonej papryki 1 filet z dowolnej ryby 1/2 pęczka szparagów kawałek pora 200 g jogurtu naturalnego sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie łyżeczka sosu chili … Czytaj dalej Potrawka rybna
czarrna od kuchni