Danie to daje nam mnóstwo możliwości, kładźcie więc na wierzch to co lubicie najbardziej. Oczywiście wszystkie chwyty dozwolone 😊. Podsyłam Wam parę moich propozycji: Pizza z cukinią Pizza ze szparagami Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Pizza z zielonymi szparagami Pizza z rukola Mini pizze Pizza hawajska Pizza Margherita Pizza capriciosa Pizza pszenno-żytnia
Kulinarne przygody Gatitymoże stety, bo wtedy staramy się to jakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek. Składniki 200 g filetu z kurczaka 1 plaster sera 4 szparagi ze słoika mąka bułka tarta 4 jajka 50 ml mleka 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy(...)osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem
R'n'G Kitchenananasem. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4-5 Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym ½ puszki kukurydzy ½ puszki ananasa 100 g makaronu kokardki 3 łyżki majonezu 100 g szparagi mrożonej 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Szparagi i makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Tuńczyka i kukurydzę odcedzić. Ananasa pokroić w kostkę. Wszystkie
KuchniaWeDwoje.plpostanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy(...)ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura
R'n'G KitchenLekki obiad w którym mamy przewagę warzyw z dodatkiem makaronu i kurczaka. Danie z patelni dla całej rodziny. Obiad nie musi być nudny . 100 g makaronu spaghetti 7 zielonych szparagów 1 pęczek botwiny 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1 cebula czerwona masło klarowane 1/2 cukinii kurczak: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka octu(...)talerz. Cebulę kroję i przesmażam na maśle klarowanym, dodaję kurczaka i smażę chwilę. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni smażę pokrojone gałązki botwiny i buraczki, oraz pokrojone szparagi podlewam odrobiną wody. Na końcu dodaję pokrojone liście botwiny i już tylko chwilę duszę całość. Doprawiam solą, pieprzem. Całość mieszam z makaronem, dodaję chili i natkę pietruszki
wesoła kuchniazawiera także dużo potasu, magnezu, wapnia, fosforu i miedzi. Warzywo to jest idealnym składnikiem diety dla osób odchudzających się ponieważ zawiera małą ilość kalorii. Spróbuj także: Krem z białych szparagów szparagi pietruszka ziemniaki Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe Delikatna zupa krem z dyni dynia jajko marchew
Fit&Fast Kitchenpieczonymi warzywami Składniki – 2 porcje: Rostbef – 500g Anchois – 3-4 sztuki Oliwa z oliwek – 2 łyżki Rozmaryn – 2 gałązki Dodatkowo: Młode ziemniaki Młode marchewki Sałata rzymska Rabarbar Białe szparagi Rzodkiewki Oliwa z oliwek – 3 łyżki Pasta sezamowa tahnini –1 łyżka Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na 2 równej grubości steki. Następnie skropić je oliwą, olejem z anchois i ułożyć(...)jeszcze przed smażeniem mięsa. Warzywa dokładnie myjemy (jeśli są młode nie ma potrzeby ich obierania) i marynujemy w sosie przygotowanym z oliwy z oliwek i pasty sezamowej. W przypadku szparagów białych, należy je wcześniej obrać i obgotować. Warzywa pieczemy przez 20-30 minut, tak aby były delikatnie chrupiące. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, a następnie posypujemy koperkiem
Kuchnia Bon Appetithansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Kasza gryczana z tuńczykiem i warzywami Składniki – 2 porcje: Kasza gryczana – 100g Tuńczyk z wody – 150g Groszek zielony – 100g Szparagi – 200g Żółta papryka - 1 sztuka Cukinia żółta i zielona – 200g Koperek – 2 łyżki posiekanego Oliwa z oliwek – 1 łyżka Sól, pieprz, oregano suszone Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w lekko osolonej(...)wodzie. Cukinię kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni przez 2-3 minuty. Szparagi blanszujemy w osolonej wodzie i mieszamy z ugotowaną kaszą, groszkiem i podsmażoną cukinią. Dodajemy oliwę z oliwek, przyprawy i delikatnie podgrzewamy. Na koniec dodajemy tuńczyka, pokrojoną w kostkę paprykę i koperek. Całość mieszamy i podajemy w formie ciepłej lub zimnej
Kuchnia Bon Appetitdzięki wspaniałej słodkiej pomarańczy. Składniki: 4 osoby 12 Przegrzebek 3-4 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki 1 łyżka koperku 3 łyżki masła klarowanego sól cytrynowa 2 pomarańcze 8 szparagów ugotowanych do dekoracji kilka nitek szafranu Sp osób: Przegrzebki myjemy i oczyszczamy papierowym ręcznikiem posypujemy solą i odstawiamy na kilka chwil. Obieramy czosnek i przekrajamy na pół. Pietruszkę i koperek(...)Rozgrzewamy masło na patelni , dodajemy czosnek , koperek ,pietruszkę i mieszamy. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy zawsze ciepłe ,bezpośrednio na mus . Posypujemy szafranem i dokładamy szparagi. Smacznego
Viola cooks with passionpodawane są przy jakimś konkretnym daniu a mogą nam służyć w innych kombinacjach. Fajne jest też to, że wiele przepisów można dowolnie modyfikować, gdy zmieniają się sezonowe owoce zamieniając szparagi na bób czy cukinie, gdy szparagów już nie ma „Ziarno” jest też piękne graficznie, co docenić można szczególnie w letnie upały. Ziarno Autorka: Dominika Wójciak Wydawnictwo: Wydawnictwo
Ugotowane pozamiatanerzeczy, które ostatnio pojawiły się na blogu, a ponieważ trwa festiwal kuchnia skandynawskiej, to i w moim zestawie znalazły się potrawy z tej części świata. Śniadanie : Mus ze szparagów z krewetkami Lunch : Ryż ze słodko - kwaśnym sosem koperkowym Przekąska : Szparagi, krewetki Smacznego
Codzienne Gotowanienowego, proponuję Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną, czyli młode ziemniaczki z suszonymi pomidorkami, bazylią i parmezanem. Takie ziemniaczki smakują wybornie same w sobie, ale polecam je spróbować w towarzystwie „ Grillowanych szparagów z pomidorkami koktajlowymi i fetą ” i „ Sałatki z rukolą, rodzynkami i płatkami migdałowymi „. Dzięki temu otrzymujemy pyszne danie obiadowe. Sycące, ale bez mięsa i bez glutenu. Świetne(...)bazylię, parmezan i wszystko wymieszać (aby nie zniszczyć struktury ziemniaczków, najlepiej wymieszać je poprzez podrzucanie kilka razy w przykrytym pokrywką garnku) Śródziemnomorską sałatkę ziemniaczaną podawać w towarzystwie „ Grillowanych szparagów i pomidorki koktajlowe z octem balsamicznym „ oraz „ Sałatki z rukoli, rodzynek i płatków migdałowych „ źródło: Na podstawie przepisu z miesięcznika Good Food. The post Młode ziemniaczki
Moja Delicjaszklanka ugotowanej czerwonej quinoy pół główki sałaty masłowej 2 garście młodych listków brokuła 5-6 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 2 żółte pomidory 10 czerwonych pomidorków koktajlowych pół pęczka zielonych szparagów 5 boczniaków mikołajkowych (królewskich, eryngii) sok z połówki cytryny 3 łyżki oleju lnianego różowa sól himalajska pieprz garść dowolnej zieleniny z ogródka (pietruszka, świeża mięta, tymianek, rozmaryn, majeranek) Wykonanie: Sałatę rwiemy(...)kawałki i przekładamy do miski, dodajemy do niej młode listki brokuła i quinoę. Zielone szparagi zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5 minut, następnie, przelewamy je zimną wodą, osuszamy ręcznikiem i wkładamy na grilla. Grillujemy również plasterki szynki szwarcwaldzkiej, plastry żółtych pomidorów, boczniaków i pomidorki koktajlowe. Gdy różności będą ładnie opieczone zdejmujemy je z rusztu i układamy na sałatce, polewamy dressingiem
Quinoa Raz!muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się na delikatniejszą w smaku białą zupkę. Czytaj więcej
Pasja tworzeniapiękny i kolorowy. Polecam to danie na sobotnie lub niedzielne leniwe śniadanie. Frittatę można przygotować tak na prawdę z dowolnymi dodatkami i jeżeli uda się Wam kupić jeszcze gdzieś szparagi to polecam również frittatę ze szparagami . Składniki : 2 szalotki bananowe 1 ząbek czosnku 3-4 jajka 1-2 garście ugotowanego i obranego bobu 5-6 pomidorków koktajlowych sól, pieprz
Codzienne Gotowanie