Szparagi już się kończą więc na zamknięcie sezonu wykorzystałam je do tarty. W połączeniu z pysznym serem korycińskim i marchewką stworzyły bardzo smakowity farsz. Kruche, maślane ciasto jako baza i całość była wspaniałymi, letnim posiłkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
Pierwszy raz komentuję i co oczywiste z góry dziękuję za obłędny kulinarny blog będący cudowną inspiracją do własnych eksperymentów i co szczerze przyznam naśladownictwa. Przy okazji pytanie - co z chłodnikiem litewskim, bo nie maa go w spisie potraw, a sezon otwarty? Nie lubisz?B.
dokładnie tak - wydaje Ci się ! ciasto robi się szybciutko a gdy się chłodzi przygotowujesz warzywa. Potem ciasto się piecze, dajesz farsz i pieczesz całość - łatwizna, słowo !
ja też tylko mój mąż troszkę marudzi - musiałam mu do tego upiec kawałek kurczaka bo bez mięsa to dla niego nie obiad...
czuję się przyłapana.... z chłodnikami to jest u nas tak - ja zjem chociaż nie szaleję za nimi a chłopaki raczej nie lubią i stąd brak w spisie. Ale ponieważ pytasz to postaram się zrobić i pokazać więc proszę o wyrozumiałość i troszkę cierpliwości :) Pozdrawiam serdecznie :)