Orzechowo-jogurtowy dip do owoców – kremowy i aksamitny

Orzechowo-jogurtowy dip do owoców – kremowy i aksamitny

Orzechowo-jogurtowy dip do owoców – kremowy i aksamitny

Przepis na : deser

Są takie smakowe pary w zakamarkach spiżarki i lodówki, obok których ciężko przejść obojętnie. Tak jest na przykład z połączeniem krewetek z czosnkiem, świeżego chleba z masłem czy szparagów i płynnego żółtka jajka. Dobrana para to też masło orzechowe i surowe jabłka. W takim wydaniu jak dziś – świetne połączenie na energetyczne śniadanie albo jako zdrowa przekąska. Do miski wkładamy odważoną ilość masła orzechowego i miodu, cynamon, szczyptę soli i kopiastą łyżkę jogurtu. Wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Karo in the Kitchen

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Składniki E - sprawdź, co kryje się pod chemicznymi dodatkami do żywności

Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.

Czytaj dalej...

Autor

Karo In The KitchenKaro In The Kitchen

Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.

Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.

Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.

Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?

Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, masło orzechowe, mielone, śniadania, krewetki, dipy, sosy, truskawki, truskawka, szparagi, chleb, przekąski, fit, wafle, banan, ananas, przekąska, desery, deser, pasta, pasty, szybkie śniadanie, fit śniadanie, chleb mieszany, szybkie przekąski

Inne przepisy z Karo in the Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.