Salmagundi sałatka

Salmagundi sałatka

Salmagundi sałatka

Salmagundi Salmagundi… Po zrobieniu kilkudziesięciu Sałatek Świata niewątpliwie sałatka z Anglii – Salmagundi, okazała się być jak do tej pory najlepszą, którą zrobiłem i zjadłem.  A czym jest Salmagundi ❓ jest to bardziej pomysł niż przepis, który może zawierać dosłownie wszystko.  Składnikami Salmagundi mogą być przeróżne mięsa, wędliny, ryby, owoce morza, warzywa gotowane, pieczone, smażone czy też surowe, owoce, orzechy, dosłownie wszystko. Z pewnością jedyną chyba wspólną rzeczą, któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.