Przepis na : obiad
Jakiś czas temu mieliśmy przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez firmę Philipiak Milano, a gotował z nami sam Giancarlo Russo! Spotkanie miało na celu pokazać nam jak przygotowywać świeże i zdrowe produkty tak, aby podczas obróbki termicznej nie traciły cennych wartości odżywczych - więdzę swą przekazywał nam Giancarlo oraz ekspert ds. odżywiania dr hab. Dariusz Włodarek - kierownik Zakładu Dietetyki SGGW. Od pierwszej chwili jak zobaczyliśmy garnki firmy Philipiak aż oniemieliśmy - są ni... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...