Jak zrobić perfekcyjny stek z polędwicy wołowej, który będzie rozpływał się w ustach?
Jak zrobić perfekcyjny stek z polędwicy wołowej, który będzie rozpływał się w ustach?
Przepis na : kolacja
Mięso i zmiemniaki to nie tylko ulubione składniki obiadu Polaków, ale najprawdopodobniej 90% mieszkańców świata zachodniego. Różnica pomiedzy krajami zachodnimi a Polską jest taka, że większość konsumowanego w Polsce mięsa to wieprzowina. W Polsce nie ma tradycji chowu bydła. Na pewno nie takiego, które pozwoliłoby na masowe uzyskanie wołowiny wysokiej jakości. „Dobra” wołowina jest więc luksusem. Wiem jednak, że zainteresowanie nią rośnie a portfele, co niektórych Polaków są coraz grubsze więc mie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Jem więc Jestem
Autor
MARTA FOWLIE
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, stek wołowy, ziemniak, ziemniaki, wołowina, obiad, warzywa, sok, szparagi, wieprzowina, francuskie, przystawki, kolacja, sosy, mięso na obiad, dania obiadowe, warzywa na patelnie, obiad dla 2 osób, dania bez mięsa, drugie danie, dania mięsne, sos mięsny, ziemniaki na obiad
Inne przepisy z Jem więc Jestem
Dodaj komentarz