Pojawienie się w warzywniaku młodych ziemniaków cieszy jeszcze bardziej niż pojawienie się szparagów. A tak na poważnie, nastał mój ulubiony wiosenny sezon, na straganach coraz więcej skarbów, więc warto korzystać. Dziś polecam pieczone młode ziemniaki z cukinią, porem i dodatkiem oscypka. Sos z bryndzą komponuje się z tym daniem znakomicie! 1 kg młodych ziemniaków 1 mała cukinia 1 por 1 cebula dymka 1 średni oscypek lub 4-5 małych 3 łyżki oliwy 1 łyżka sosu sojowego Ponzu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...